fredag 24 maj 2019

045. Goda tider


Det är en fantastisk tid på året just nu. Allt växer så det knakar. Det är ljust på kvällar och flera kvällar har nu haft en behaglig temperatur för att gå runt och fixa lite i trädgården och bryggeriet i t-shirt efter barn somnat. Det är inte svårt att föreställa sig ett liv utanför kommunalkorridorer, verksamhetsplanering och APT vid den här årstiden. Känslan som infinner sig är snarare att jag inte har TID för att gå till jobbet. Det finns så mycket annat kul som jag hellre skulle vilja lägga tiden på hemma.

Projekten är som vanligt många och det gäller att ta i från tårna för att kunna skärma av och inte se allt som borde och vill göras hemma på gården. Det är viktigt att även bara kunna njuta och sjunka in i omgivningen. Det är lätt att livet blir en lång checklista och man springer från punkt till punkt. Stundtals har det varit så den här våren då vi haft många praktiska saker att ta tag i utanför det lustfyllda gårdsarbetet.

Närvaron på bloggen och internet har fått stryka lite på foten för det verkliga livet helt enkelt. Men tänkte ändå dela med mig lite glimtar av vår idé om den ekonomiska friheten.


Två små kaniner har flytta in på gården. (Och hunden är i upplösningstillstånd)
Skaffade en bättre lampa från Jula för förodlingarna i garaget, vi har försått i typ varje vrå i huset.Hälsar på igelkotten som bott under huset över vintern. 

När potatisen sattes. Den har verkligen tagit sig bra i det gynnsamma vädret.
Kan nog lugnt säga att färskpotatisen till midsommar är räddad.

Fru Flow har torkat nässlor och malt. En näringsbomb att ha i juice eller smoothie! 
Så här önskar vi att våra barn får växa upp. Betongen och asfalten känns avlägsen.


Lilla växthuset börjar leverera lite godsaker. Tror det är rekordstora spenatblad för oss i år!

Det här inlägget fick bli den här fredagens "positiv anda"-inlägg, även om det inte hade nått större nyhetsvärde. :)

Ha en fin fredag!

13 kommentarer:

 1. Så härligt med ett inlägg i positiv anda!
  /C_50+

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och hoppas det bidrar till att föra vidare lite glada miner under dagen. :)

   Radera
 2. Underbart! Ett glädjande och värmande fredagsinlägg. Ser fram emot att få ströva över dina ägor med en NEIPA i handen och det goda samtalet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Projekt och öl finns det gott om, det är bara packa ihop familjen och komma hit!

   12 arbetsdagar kvar till semestern!

   Radera
 3. Oj vad det växer. Våra växter på odlingslotten har inte riktigt kommit igång än, hoppas iaf kunna skörda lite potatis och jordgubbar lagom till midsommar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har exploderat senaste veckorna. Mycket regn och varmt. POFF! Säger det lite varstans. Även gräsmattan...>_<

   Radera
 4. Om man tycker om att vara ute mycket så är maj till september payback time i livet på gård. Allt man njuter av finns nära, och vi får vårat miljöombyte bara av att vara ute. Happy life!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag kan uppskatta staden också men har märkt mer och mer att jag vill ha det lugnt omkring mig. Det räcker med att hälsa på familjen i sthlm och brottas lite på tuben en helg för att uppskatta livet på landet ännu mer. Men ombyte förnöjer, helt klart.

   Radera
 5. Fan vad drömmigt ändå. Det är ju något som detta jag skulle vilja ha i framtiden. Både ölbryggning och odling har provats tidigare men inte optimalt i en liten lägenhet. Ser magiskt ut. Bra jobbat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fri i fjällen! Du kan skapa precis det liv du vill (iaf för det mesta). Men jag tror en stor del av sin egen lycka ligger i sinnet. Du kan vara lika lycklig av en fönsterodling och en ölbryggning i köket. Men jobba för dina drömmar och njut av resan på vägen! :)

   Radera
 6. Litet hus på landet hyfsat nära medelstorstad. Odlingar, djur, egen verksamhet inom hushållning ja bara fantasin sätter sina gränser.
  Skönt att se det dock är tiden ännu ej där för egen del vill kunna vara utan bil samt att en storstad har så mycket mer i utbud i förhållande till det vi behöver både gällande gratis aktiviteter på sommaren, stora bibliotek, flertal mataffärer för att kunna få samt hitta riktigt bra priser. Men även utbud på produkter och smakupplevelser från andra länder och kulturer. För barnet dagis, skola, gymnasie, sportsaktiviteter ja helt enkelt så mycket mer att välja på i en storstad växt upp både i storstad och på landet (liten håla).

  Av någon anledning känns inte kolonilott som samma sak att äga marken själv men men kanske endast sitter i tanken.

  Mvh Anonym-m

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt, men inte omöjligt såklart, att klara sig utan iaf en bil om man ska bo på landet och vill ha lite projekt, det brukar om inte annat alltid finnas en del saker som behöver fraktas. Speciellt med djur.

   Jag känner inte att jag saknar att bo i staden, men jag behöver kulturella upplevelser (mat, utställnignar osv) och inspiration från staden. Jag resonerar såhär att jag kan resa några gånger per år och hälsa på vänner i andra större städer och fylla på lite för att sen återvända till min fristad och lugnet. Det räcker för mig iaf. Jag behöver inte ha utbudet där hela tiden. Sen har jag märkt att jag tröttnar snabbare och mer på trängsel, buller och dyra priser. Man formas väl av den miljön man bor i helt enkelt.

   Radera
  2. Jobbar man oregelbundet som för min del märker man inte av trängsel eller buller även hjälper det att jag tar mig fram med egen maskin(cykla eller gå). Håller med i att man formas av miljön dock är den storstaden jag lever i relativt lugn om man jämför med andra större städer. De du nämner får mig att tänka på London syndrome eller storstads syndrom att man från att vara lugn bli stressad av den yttre miljön även om man ej har någon tid att passa.

   Mvh Anonym-m

   Radera