It's Alive! (knappt)

Nu var det drygt två månader sedan jag skrev något här på bloggen. Året 2020 har haft en lite skumpig start för familjen här hemma. Energinivåerna har varit nedtryckta i skosulorna och livsgnistan liknat en torskfilé i frysdisken på den lokala mataffären.

Utöver den sedvanliga späkningen för årstiden att sitta i lysrörskontor under årets mörka tider och fundera vad det är för fel på en som utsätter sig för sånt här, så har även barnens sjukdomar avlöst varandra.

När jag häromdagen insåg att jag precis fått min första natt med 6 timmar oavbruten sömn sedan första gången på mitten av december trillade polletten ned att jag nog inte är i helt toppskick helt enkelt.

Efter vattkopporna kom magsjukan och sedan förkylning för 2,5-åringen. Så vips har det tydligen gått 2 månader. Ta-da!

Vi betade av en rätt stor familjejul hemma hos oss med kusiner till barnen och 16 vuxna. Något vi inte kommer göra om konstaterade vi när vi satt utslagna i soffan efter stormen. Det var absolut inte så vi vill ha vårat firande. Det blev för mycket. Av allt. 

Visserligen var en bidragande faktor två sömnlösa dygn med sjuka barn innan julafton. Tydligen höll jag ett välkomsttal till hela församlingen också som jag inte ens minns att jag höll. Det var uppskattat iaf så det kan ju inte ha varit något opassande. Kanske sjöng jag ledmotivet till Greta Gris. Vem vet.

Mina övriga mål som Fit By 40 och skrivande och målande har fått stryka på foten och ersatts av  DAGDRÖMMAR OM SÖMN. Nu när det börjar bli lite ljusare hoppas jag på att energin återvänder och förmågan att tänka och motivationen till att genomföra något annat än "att överleva dagen". Varken hjärnan eller kroppen har fungerat speciellt väl under senaste tidens prövningar.

Bot och bättring.

Ha en fin onsdag!


Kommentarer

 1. Jag har funderat på vad som hänt med Fit-resan när jag klickat in på fliken och nu blev det ju mer klart, tråkigt med sjukor och förståeligt att få ordning på sömn före böj i garaget. Fortsatt lycka till med alla mål och drömmar =)

  / P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för peppen! Ja jag har inte gett upp målet och den resan iaf. Så jag ska fortsätta jobba mig dit. Det kanske bara tar lite längre tid och blev lite annorlunda resa än när jag satt och planerade för den i december innan allt det här. Men det är som med svackor i föräldraskapet och annat, det är bara försöka släppa det negativa, ladda om och göra det bättre framöver.

   Radera
 2. Äntligen! Nä fattar detta med barn, sjukdom och lysrörsljus. Har själv haft det lite motigare under samma period trots relativ friskhet osv.

  Nu är det snart ljusare och varmare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm, småbarnsåren har sina toppar och dalar helt klart. Men nu vänder vi.

   Radera
 3. Trist med sjukdomar, men nu går vi mot ljusare tider och det kan en glädja sig åt.

  Ser fram emot en portföljavstämning.

  SvaraRadera
 4. Hur går det flow? Saknar dina inlägg ibland
  /Christer

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt billigt matbröd

Att säga nej till karriären