måndag 28 oktober 2019

055. Tillväxt

Sådå, nu har familjen Flow fått sin efterlängtade tillskott och jag har redan börjat planera körschemat med åkgräsklipparen för den lille om sådär 10-12 år. För det är ju såhär man rekryterar ny personal på gården. Organisk tillväxt kallas det visst och barnarbete är helt okej!

Skämt åsido så har den lilla krabaten varit efterlängtad och jag har varit hemma i två veckor med familjen och bara njutit fullt ut. Undantagsvis första dagarna då jag var rätt förkyld och ville mest krypa ner i krypgrunden under huset och dö i fred. Men efter man cold kommer solsken och ett par fina höstdagar har förgyllt tiden hemma ytterligare.

Nu är jag alltså tillbaka på kontoret. Det var inte helt lätt att åka in till jobbet i morse även om det inte heller var någon större ångest. Jag har tidigare skrivit om att jag inte har någon ångest för mitt jobb. Det är stundtals riktigt kul och för det mesta helt okej och stundtals en känsla av att jag borde göra nått annat. Det här är väl tankar som mal på rätt bra när man är i känslokarusellen av att fått ett barn och samtidigt får en paus från jobbet. Det blir tid över för att funderar helt enkelt.

För min del handlar strävan efter ekonomiskt oberoende mer om en strävan mot något är bort från något. Ibland kan jag nästan önska att jag hade vantrivts mer på mitt jobb så jag verkligen inte stod ut. Då hade livsvalen blivit mer akuta och tydliga. Som det känns nu småputtrar jag på jobbet och vi investerar våra slantar. Vi jobbar sakta mot ett rätt avlägset mål samtidigt som jag stundtals brottas med känslan av att jag borde aktivt förvalta min tid bättre.

Jag antar att det här är det svåra med hela den här resan. Att ha tålamod och uthållighet att köra på i flera år. Målet tror jag verkligen är värt det men jag måste överkomma min egna otålighet. Familjens tillskott medför även att mina arbetsdagar kommer förkortas innan det planerade FI-målet.


Det brukar räknas på det mesta här hemma hos Herr Flow. 2621 dagar är det kvar till det planerade FI-målet. Men räknar vi arbetsdagar efter vi dragit bort semestrar, föräldraledighet och den planerade downshiftingen till 75% om ett par år så är det knappt hälften av dessa dagar som är arbetsdagar. 1282 dagar för att vara exakt. Då räknar vi inte med man colds, VAB osv som vi vet kommer komma.

Tanken på att det troligtvis bara är 1282 arbetsdagar kvar på mitt regelrätta lönejobbande känns rätt befriande. Och vad som känns ännu mer befriande är att är hela 1 339 dagar på resans väg som är mina att disponera som jag vill. Att umgås med familjen, vänner och att börja leva det liv som kommer bli verklighet efter vi nått vårat mål.

Vi har alltså 51% av dagarna att vara "fria" på under resans gång.

Det är en skön tanke jag tänkt på medans jag tittat på det sovande lilla knyttet i famnen under mina veckor hemma.

5 kommentarer:

 1. Först och främst - grattis. Underbart med smått och mer arbetskraft. "Organisk tillväxt" suveränt :)

  Dina fria 1300 dagar - helger, semester och föräldraledigt antar jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, de dagarna är semester, helger, föräldraledighet, röda dagar osv. Alltså alla dagar jag inte jobbar.

   Radera
 2. Grattis

  När går ni ner till 75%, bara det är ju gött och tydligt framsteg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Min plan som den ser ur nu är att vara föräldraledig minst 3 mån under sommaren 2020 och minst 3 månader sommaren 2021. Sedan gå ner på 75% på jobbet 2022. Tror och hoppas att vi byggt upp en investering tillräckligt stor för att börja få en bra snöbollseffekt.

   Radera
 3. Host host...men klagade du precis på att du var förkyld dagarna efter att din fandra hälft klämt ut en hörnsoffa ur sitt underliv? Jag lägger min tyck-synd-om röst på frun.

  SvaraRadera