tisdag 13 augusti 2019

047. Reklam och 40 000kr i sidoinkomster

Bloggen har nu varit uppe sprattlat på torra internet i drygt 8 månader. Trots mina undermedvetna försök att sabotera alla ambitioner att bygga upp en läsarkrets genom att posta väldigt sporadiskt och ibland om rätt torftiga saker utan en egentlig röd tråd. Men bot och bättring och allt det där. 47 inlägg har det ändå hunnit bli under dessa månader och drygt 50 000 sidvisningar. Detta ska vi fira såklart! Det firar vi med att ta bort alla google ads från bloggen och avlägger ett löfte om om att de aldrig ska återträda på den här platsen igen, vik hädan!

En reklamfri blogg? Vad för trolldom är detta?
Innan jag slår mig för bröstet och sätter mig på en hög häst och pekpinnar bloggkollegor i ögat med min långa ljugnäsa måste jag säga att google ads betalar skitdåligt! Jag testade att ha reklam på sidan under tre månader men det gav inte många kronor utan bara massa skitful reklam som blästrade sönder blogg och text. Rättare sagt gav det mig inga pengar då google har en undre gräns på 700kr för utbetalning som jag inte nådde upp i. Så alla förlorade på detta experiment, förutom google då. Ni fick skölja ögonen med Zalando-reklam eller dylikt och jag fick känna hur det kändes att "gå på gatan" lite. Men vi bryter ihop och kommer igen. Ut med reklamen och in med innehållet istället (vilket tveksamt är något bättre iaf). Pengarna, eller bristen på dessa, var inte det enda som stod bakom valet att ta bort reklamen, det satt inte bra att ha den där och känns inte "jag". Affiliatelänkar kommer jag inte börja med ens på bloggen så där jag ni lugnt andas ut. Puh.

Men hur har du tjänat över 40 000kr i sidoinkomster i år då?!
Ja det stämmer 40 laxar har simmat in i min ISK-laxask under året tack vare diverse sidoinkomster. Mitt mål för hela 2019 var just 40 000kr. Men eftersom det redan är passerat i augusti så blir det att sätta ett nytt mål och det bli 60 000kr. Men var kommer dessa pengar ifrån då??? Försent kom jag på att logga exakt var mina inkomster kom ifrån och har bara skrivit ner den sammanlagda summan för varje månad i mitt ordningsamma budgetexcel. Men jag skulle kvalificerat uppskatta fördelningen så här:

Sälja saker vi inte använder på Tradera/Facebook: 22 000kr
Mysteryshopping: 800kr
Jobba på EU-valet: 3 200kr
Cashbacksidor: 7 000kr
Gården: 7 000kr

Summorna stämmer inte exakt men det är nog så fördelningen ser ut mellan de olika inkomsterna. Som ni ser så är den stora posten Tradera/Facebook då jag sålt av mycket arkitektböcker och allt möjligt annat "skit" som vi inte ens visste att vi hade och än mindre att vi behövde. Ett exempel var en banankartong med gamla CD-skivor jag höll på att köra iväg till tippen med. Jag gjorde ett försök och iaf och lade upp skivorna på Tradera med utgångsbudet 1kr. En helt galen budgivning slutade med nästan 1 700kr för något jag höll på att slänga(!)

Mysteryshopping provade jag mest i början av året men det kändes för omständligt för mig och i kombination med få uppdrag här ute i spenaten så blev det ingen andra dejt, så att säga.

Jobba som röstmottagare på EU-valet var kalasbra och det kan jag rekommendera er andra att testa på också i framtiden. Jag kommer garanterat anmäla mig för nästa omgång när det blir aktuellt!

Cashbacksidorna har jag mest nyttjat gratiserbjudande som att prova på tidningar och sagt upp innan gratisperioden varit över eller anmält mig för kreditkort som inte har någon avgift kopplat till sig. Jag har alltså inte handlat något mer än en bröllopspresent på Cervera som vi köpte på ett presentkort vi fått i julklapp av min far förra julen.

Gården har varit arrende för mark och lite småförsäljning. Det kommer lite intäkter för uthyrning av båtplatser i ladan till hösten också så där kommer det nog trilla in en 7-10 000kr till vilket gör att målet mot 60 000kr känns nåbart.

Det går såklart inte att fortsätta sälja saker på Tradera/Facebook i all oändlighet. Någongång tar väl grejerna av något värde slut helt enkelt. Men jag har en lååång mental lista på saker jag ska lägga upp men inte hunnit än så det kommer nog vara full rulle året ut iaf. Huvudsaken är iaf att prylarna blir deg som fort som attans får in och jäsa på ISK:n så vi kan få avnjuta frihetens bröd inom en inte allt för avlägsen framtid!

Har ni tips på andra bra sidoinkomster så får ni gärna tipsa i kommentarerna nedan!


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack! Det är väl ingen spikrak formkurva direkt, men vi lunkar på. :)

      Radera