lördag 4 maj 2019

037. Jag lägger ner!

Insikten kom till mig igår att tiden för att göra det jag vill med seriebloggen inte räcker till. Resultatet blir inte vad jag eftersträvar och det är ett projekt som kräver mer tid än vad jag har just nu. Det känns riktigt surt då det här projektet har gett mig mycket inspiration och glädje och jag tror verkligen på det. Men det är ett projekt bättre lämpat när jag har trappat ner på mitt lönejobbadande, alternativt gjort exit.

Fördelen med det skrivna ordet är att jag kan göra det portionsvis under en dag. Tex påbörja en rubrik på morgonen när jag kommer in på jobbet tidigt, hoppa över fikan och skriva på rasten och på lunchen istället.

Ritandet är något annat för mig. Det ställer högre krav på koncentration och arbetsmiljö. Något som jag har svårare att få till på jobbet. Kvällar hemma är ofta mycket annat och tröttheten tar över de få timmar fritid som finns. Visst skissade och manus kan man höfta ner. Men tuschning och färgläggning kräver mer. Efter några serier (tänk Lilla Berlin i upplägget typ) så har jag märkt att det tar ca. 6-8h arbete för mig att få till EN seriestrip. Det fungerar inte och jag blir för stressad av att det inte blir som jag tänkt mig och jag inte får det resultat jag vill.

Det är bara krypa till korset och lägga ner projektet. Eller iaf lägga det på is tills "livspusslet" (guud vad jag avskyr det ordet) ser annorlunda ut. Surt känns det. Men det är väl en del av resan det här också. Inse sina egna begränsningar och anpassa sig.

Bloggen kommer vara kvar och tuffa på.

6 kommentarer:

 1. Det är alltid jobbigt när man måste lägga undan ett kärt projekt under en tid, så jag känner med dig. <3

  Jag hade ett ganska omfattande arbete på fritiden, givetvis hästrelaterat, som uppskattades av många som använde sig av informationen. Men så en dag kände jag att jag inte orkade längre och tog en paus. Den blev tre års paus, men nu känner jag återigen glädje för arbetet och har börjat igen.

  Så ta en paus och invänta den dag då det känns rätt att rita serier igen. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Känner att det är ständiga prioriteringar i livet. När jag börjar bli stressad av något som ska vara roligt blir det fel från början. Som med det här projektet. Det är bara att inse att som heltidsjobbande småbarnsförälder får man lägga vissa projekt åt sidan ett tag.

   Roligt att du hittat tillbaka till glädjen till det hästrelaterade arbetet. Ibland behövs nog en paus för att komma ifatt sina egna naturliga cykler. Pauser som nog många saknar i det det långa lönejobbande ekorrhjulet.

   Radera
 2. Det skrivna ordet från dig var ju dock rätt kick-ass så jag välkomnar det om vi får tillbaka några inlägg nu och då från dig. Jag har ju själv lite svårt att producera just nu, men har insett att ambitionsnivån får sänkas. Det kanske räcker med ett inlägg i veckan eller till och med månaden om det är det som hinns med. Livet är ju mer än bara blogg och FEB kanske får vara den där som pallar att producera gång på gång och dag efter dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack frihetsmamman! Tycker inte du behöver känna några krav på dig att vara så frekvent med bloggen. Visst vill man bygga upp en följarskara eller ett varumärke behövs nog en kontinuitet i sin närvaro bland bloggar och sociala media, annars glöms man snabbt bort i bruset. Men skriver man av lust och eget behov finns inga kontrakt, åtaganden eller måsten. Det kommer nog perioder av tid och lust där du är mer produktiv med bloggen också ska du se. :)

   Radera
  2. Min avsikt var mer att säga att DU kanske inte behöver känna att ambitionsnivån måste vara så hög, men det lät mest som att jag sökte råd från dig. Serieblogg eller textblogg, oavsett tänker jag att jag betydligt hellre hör något från dig ibland än aldrig. Så känn ingen press utan ta det som det kommer, tänker jag. :)

   Radera
  3. Ah, sorry då missförstod jag dig! Men helt rätt med pressen. I det här fallet så var det insikten att jag inte har den tiden/orken just nu att göra det på det sättet jag vill. Men förhoppningsvis lever man ett par år till! :)

   Radera