torsdag 4 april 2019

035. Organisk tillväxt

Det växer så det knakar överallt här hemma nu. Dagarna blir längre och ljusare. Förkultivering spirar och trivs. Det stora odlingslandet är utökat. Portföljen på börsen har fått raketbränsle. Köksodlingen har utökats med lite extra pallkragar och två odlingslådor till ska byggas. Energin ökar, och Fru Flows mage växer.

Ja det stämmer. Familjen Flow får, om allt går som det ska, en planerad utökning framåt tidig höst. Eftersom våra odlingar och gårdens åtagande ökar så måste ju "företaget" här hemma även växa. Vi satsar på organisk tillväxt i dubbel bemärkelse. Det verkar vara så man rekryterar ny personal här ute på landsbygden till familjeföretagen. Intern rekrytering, kan vi kalla det. Något segt blir det dock då den nya personalen kommer ta ett antal år att lära upp innan den kan introduceras i företagets verksamhet. Även arbetsmoralen kommer vara ett osäkert kort. Uppsidan är dock att anställningskontraktet är på livstid.

Men skämtåsido är det här väldigt roliga nyheter för oss och vi är väldigt glada. Det här leder dock till våra förutsättningar för sparandet, amorteringar och investeringar kommer förändras. Men för vår del kommer det förhoppningsvis bli till det bättre. Eftersom vi, tvärtemot de flesta andra, ser föräldrapenning som ett extra tillskott till våra inkomster. Undantaget är när herr Flow kommer vara föräldraledig (vilket jag kommer vara då det är viktigt för mig) då kommer tusenlapparna ryka. Hur och när vi kommer lägga upp föräldraledigheten är vi inte klara med än. Men ni kan vara så säkra på att den kommer vara välplanerad.

Timingen är rätt perfekt då nyförvärvet kommer lagom till säsongen börjar gå mot sitt slut (en del frukt kommer behöva skördas dock). Lagom till säsongen nästa år drar igång har förhoppningsvis nya rutiner infunnit sig, som typ lite bättre sömn än 45min-stötarna mellan amningar och annat.

Veckan innan midsommar går jag på en 7 veckor semester/föräldraledighet. Målet under denna ledighet är att planera lite mer ingående för hur vi ska lägga upp sparandet, uttagande av föräldrapenning och prioriteringsordning för projekten på gården.

Det hela känns fantastiskt kul och livslusten befinner sig nu på elva!


7 kommentarer:

 1. STORT grattis! Vad kul! (Kan fortfarande inte släppa detta med din kamera).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taco. Vad är det med kameran? Den är ju bara lite nött på linsen. :)

   Radera
  2. Jag vet. Men detta att det ser så coolt, drömskt och filteraktigt ut. Hursomhaver...

   Du som kan mat. Vad skulle du bjuda ett gäng frugala frihetsivrare men familj på? Något som läggs i en tortilla?

   Radera
  3. "kan mat". Oj vilket förtroende. Jag kan äta mat iaf. :)
   Vad är premissen, vego? Veganskt? Anammas färs kanske, en sallad. Gör egen guacamole/salsa. Själv tycker jag det är gott med en stark och en mild sås. Stark salsa och en fetaostaås (smula ner en fetaost i creme fraiche med lite salt och peppar. Kan även fylla it färsen med finhackad paprika, men det kanske är pricy.

   Radera
 2. Premissen är en glutenintolerant, ev. kräsna barn och vego. Det du säger kanske inte är så dumt och man får plocka litta som man vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är ju plocka ihop eget en fördel. Lite färs, kanske steka lite svamp, olika grönsaker i skålar, lite nachos, lite såser osv. Tacos frihetsvind blåser genom håret under måltiden.

   Radera
 3. Öppnar korsdrag och sätter på Larry Enticerklipp under middagen. https://youtu.be/mzOUgwsQ_hM

  SvaraRadera