tisdag 4 december 2018

010. Räkna på arbetsdagar

Det är rätt kul att räkna på saker. Snart slår vi in på 2019 och eftersom jag i tidigare inlägg redan nämn mina dagar kvar till vår planerade exit så kan det ju vara kul att räkna på hur många av dessa dagar som faktiskt ska spenderas på jobbet.Det är en rätt uppmuntrande tanke att det ”enbart” är 1728 arbetsdagar kvar. Sen tillkommer en del föräldraledighet på det här och det finns en möjlighet att vi under dessa år utökar familjen också så det tillkommer fler dagar med familjen och färre på jobbet. Siffran är lite av ett i ”värsta fall”.

Ska dock nämna att jobbet känns helt ok nu och det finns ett rätt bra flyt i livet där jag varken känner mig stressad eller extremt trött. Det finns energi kvar att ge familjen på kvällar och helger och det känns otroligt bra.

Hur många arbetsdagar kvar har ni?

11 kommentarer:

 1. Har inget exakt slutdatum utan ser snarare framöver mig att gå ner till deltid och försöka hitta en yrkesroll jag trivs med, där man slipper bli dränerad på energi efter varje arbetsdag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är grymt klok och fint tänkt. Det är ju verkligen ett mål som är möjligt att nå nu direkt. Vet själv hur bara genom att byta arbetsplats och stad skapade helt andra förutsättningar. Tidigare arbetsplats hade jag nog inte klarat av att tänka "bara" 1728 arbetsdagar, utan det hade mer varit en sån giftdöskalle knuten till den siffran...

   Radera
 2. Vi har samma exit så samma antal dagar. Det är så göttigt! Kan man kapa fler kostnader = färre dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade för mig att du arbetade privat? Ni har väl inga flådiga 36 semesterdagar? ;)
   Färre dagar låter dock bra!!!

   Radera
  2. Åh är expert på att skumma. Har 30 dagars semester så jag har fler dagar att jobba, jobba jo o bba.

   Radera
 3. Vi har ingen planerad exit utan kommer med ska sannolikhet försätta jobba, eftersom vi trivs bra med våra jobb. Vi vill dock ha möjlighet att gå ner i tid (vilket vi ärligt talat redan har med täcke på att vi lever på max 45% av inkomsterna i nuläget, och det med kraftiga löneökningar väntade det närmsta dryga året). Så vi räknar inte dagarna :) men heja er och skönt at du trivs med balansen mellan jobb och familj!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att ni trivs med era jobb! Har du/ni funderat på att downshifta lite redan nu för att se hur det känns? Eller du är väl FL nu om jag inte missminner mig, men sedan. Gå ner till 80% och ta en dag extra ledigt?

   Radera
  2. Jag har kört 80% med fredagar lediga sedan ett drygt år innan jag gick på FL, det är superskönt med långhelg varje vecka. Maken brukar försöka ta ut kompledigt varje fredag utom när han har jour. Det är det vi är ute efter. Nu kommer jag jobba heltid ett halvår när jag går tillbaka för att bli klar med AT medan maken är FL, men sen kommer jag nog jobba deltid igen. Det är skönare så, livet går ihop på ett annat sätt (och barnen behöver inte vara på dagis 50 h/v...).

   Radera
  3. Det låter väldigt skönt. Jobbade själv 60% under våren och var hemma med barn må-tis. Det var en otrolig skillnad att vara på jobbet 3dagar och hemma 4dagar. Balansen skiftade helt från känslan av att jag aldrig var hemma till att jag bara var på "besök" på jobbet. Vi vill jobba bägge två då vi trivs med att göra saker och ha rutiner, men vi vill vara fria att kunna välja med vad och när vi vill jobba. Finns andra saker som ligger bakhuvudet som kanske kommer fram senare också, som att doktorera inom mitt yrkesområde med mera. Vi håller med om målet att inte behöva sätta barnen på långpass på förskolan heller.

   Radera
 4. Vilken kul uträkning! Vi har inte räknat så noga utan ser fram emot mer och mer "FU-money" och sen se vartåt den känslan tar en. Men blir nyfiken på värsta-scenario-uträkning som du gjort här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att räkna på saker. Siffrorna säger väl inte så mycket men det inger väl någon falsk trygghetskänsla av proportion till ett mål som ligger så långt fram i tiden. 1728 blir 1643 blir 1215 blir 999 blir 499 blir 200 blir 0.

   Radera