torsdag 29 november 2018

007. Fru Flow FI introduktion

Tydligen går jag under namnet FFF eller Fru Flow FI här på bloggen så jag kommer väl att kalla mig det i dessa kretsar. Vilket är helt okej för mig!

Jag blir förd av min man på den ekonomiska dansbanan. Jag är duktig på att bli förd, men bara under särskilda omständigheter som vi kommit överrens om. Bland annat att jag vill känna att jag kan bidra till familjen på annat vis som att ta hand om hemmet och trädgården.
Och eftersom han gärna tar på sig rollen att göra kalkyler och läsa om aktiefonder så behöver jag enbart koncentrera mig på att godkänna hans förslag och få mer tid över till roligare saker såsom hemmet, vår dotter och mitt underbara jobb.

Jo, ni läste rätt. Jag har ett jobb vid sidan av som jag älskar och vill fortsätta med livet ut. Grejen är ju den att jag precis har kickat igång mitt egna företag och därför har en knagglig inkomst. Detta går kanske inte riktigt ihop med att investera så mycket pengar som vi bara kan på börsen för att bli ekonomiskt fria inom snar framtid. Nej så är det. Men jag och min man är villiga att kompromissa, testa att satsa på mitt företagande och se var vingarna bär oss.
Min kära man vill inte att båda ska komma hem sent varje dag och sura för att vi avskyr vårt heltida lönejobba. Var skulle det sluta? Det räcker med att en av oss gör det, och det tar han på sig för familjefridens skull, säger han. Jag tackar och bugar, och kan bara hålla med.

Därför är år 2019 ett försöksår för mig som egen företagare med olika projekt med allt ifrån grönsaksförsäljning och julmarknader till behandlingar och retreats här på gården. Hittills i år har det sett lovande ut med intäkterna utan att ens ha satsat helhjärtat.

Jag ser fram emot min utmaning under det kommande året. Har en underbart bra magkänsla!

Här på bloggen kommer jag att dela med mig av mina tankar kring vår resa och alla de känslor som uppstår på vår väg emot sinnestillståndet, så kallad frihet.
Även våra planer kring vår odling och övriga projekt på gården som går under begreppen självhushåll, miljövänligt levene, extraknäck, samt hur vi njuter av platsen och tiden vi har.

Mer om min väg emot friheten i nästa inlägg...

Friheten.

8 kommentarer:

 1. Hej FFF,

  Kul att få följa ditt perspektiv på det hela. Som jag sagt till HFF gillar jag det ni gör och följer med på resan så där lite på internetsidanav.

  SvaraRadera
 2. Hej! Skoj att du hänger med oss och hejar på! Jag ser fram emot att bekanta mig mer med dig och din familj. Hittills har det mest blivit odlingsbloggar men kan tänka mig att bredda min läsning. //Fru FF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju biolog i grunden med ett brinnande odlingsintresse. Är dock inte superskicklig än så hoppas på att få läsa mer om det här åsså.

   Trevlig helg!

   Radera
 3. Roligt att höra lite mer om dig. Jag ser fram emot kommande inlägg.

  SvaraRadera
 4. SÅ otroligt spännande att läsa om projekt på gården! Som jag skrivit tidigare har jag och min man lite samma upplägg som ni har, med pengarmaskin + gård. Finns många tankar om vad en kan göra för att tjäna pengar på sin gård - heltids morots/mjölbonde är ju inte ett alternativ som det ser ut idag. Vi har dock inte köpt någon gård än utan försöker lära oss så mycket som möjligt innan. Hoppas på fler inlägg från dig!

  SvaraRadera
 5. Tack för alla fina kommentarer, ville bara säga att Fru FF är på kurs över helgen så hon svarar nog nästa vecka. :-)
  /Herr och baby FF

  SvaraRadera
 6. FFF: Roligt att höra från dig! Jag har som målsättning att göra nästa år till mitt "entreprenöriella debutår" vilket scares the shit out of me. Och då pratar jag saker som att a) regga eget ab b) skaffa ett faktureringsprogram c) vakta random djur. Så det är på intet sätt någon big business utan mer för att komma igång då jag har haft kontaktskräck med sådana saker, bortklemad som anställd jag varit. Kanske kan du göra ett coachande inlägg framöver, om tips och trix om man ska starta eget? På en femårings nivå alltså.

  SvaraRadera
 7. Vi är i ungefär samma situation som ni var för några år sedan. Vi bor i en lägenhet i stan och längtar efter leva nära naturen. Vi drömmer om ek frihet och bo lantligt med självförsörjning odling, solpaneler, vedpanna, egen brunn osv.

  Hoppas nå dit om några år.

  Denna blogg kommer följas

  Hoppas det kan anordnas någon träff, nog fler inom communitin som vill träffa likasinnade :)

  SvaraRadera