tisdag 27 november 2018

006. Meningen med 2956

Först och främst, WOW! Bloggen har legat uppe i fem ynka dagar och har redan fått 2 500 stycken sidvisningar. Jag har aldrig bloggat förut och vet inte om det är bra eller inte, men jag kan säga att jag hade varit imponerad med 250 stycken också! De flesta besökare verkar komma från Fru EB som sannerligen håller fanan högt för det svenska FIRE-communityn. Jag är tacksam och ödmjuk inför att få vara delaktig i den här skaran tänkande och strävande klick av människor. Men alla dessa besökare säger mig också att det finns ett stort intresse hos läsare och många som själva inte aktivt bloggar men är intresserade av ämnet ekonomisk frihet och downshifting. Hoppas fler av blir inspirerade av de bloggar som finns ute i etern och själva väljer att sätta igång och skriva. Vi har alla olika ingångsvinklar och nyanser i våra mål och det finns plats för alla, eller alla ska med, som nån politiker sa vid nått tillfälle.

För utom tacksamheten för att kliva in på bloggarenan och mötas av öppna armar så öppnar även skrivandet andra dörrar. Att formulera och "publicera" sina funderingar gör att målet känns ännu mer konkret.

För att fira detta har jag installerat en nedräknare på min mobil. 2956 dagar är det kvar till vår beräknade exit.

Tic Toc, vad ska vi göra idag.


Eftersom jag gillar att planera och tänka på framtiden så har jag installerat den här nedräknaren av PRECIS TVÄRTOM ANLEDNING! Även om jag gillar att planera så vill jag leva i nuet. Varje dag av dessa 2956 dagarna ska betyda något för mig. För oss i familjen. Det är en påminnelse om att ta till vara på nuet. Ingen kan vara säker på någonting i det här livet och det sista jag vill göra är att skjuta upp mitt liv och inte se allt det fina omkring mig i vardagen. Dag 2956 har varit en helt okej dag fram tills det var dags att blåsa pruttljud på bebismage så Baby Flow tjöt av skratt. Det är dag 2956. Och den bär jag med mig.

16 kommentarer:

 1. Så kul att läsa dina inlägg, särskilt föregående inlägg där det blev tydligt att vi har extremt lika upplägg för FI/självhushållning. Vi blir dock kvar i stan ett tag till medan vi samlar mod och kunskap inför köp av gård.

  Funderar på om ni också har lite preppertendenser? Jag har varit involverad i klimatfrågor på olika sätt hela mitt vuxna liv och mer därtill och ser i dagsläget självhushåll som det absolut bästa sättet att vara en del i en bättre framtid. Finns sådana funderingar påverkat i ert upplägg?

  SvaraRadera
 2. Får tillägga att jag skrev något liknande om vardagsglädje under tiden en arbetar mot FI igår: https://minimera.wordpress.com/2018/11/26/ekogranskning-med-veckoavstamning/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej fruminimera! Tack för din kommentar, roligt att vi går liknande vägar! När det gäller prepping är vi rätt dåligt insatta tyvärr. Jag ser värdet i det och vi skulle garanterat kunna bli bättre förberedda på olika scenarios. Vi har väl en rätt god grund-resiliens i och med livsstilen vi valt ioch med självhushållning. Preppingen går i dagsläget mest ut på att ta tillvara på maten vi producerar. Fyller jordkällare osv. Men jag äger tex fortfarande inte en duglig ficklampa. Så det finns garanterat plats gör bot och bättring på många områden!
   Ska läsa ditt inlägg och länka in din blogg här i listan om jag inte redan gjort det!

   Radera
  2. Prepping kan ju vara lite olika saker - vissa tänker nog direkt på muskliga amerikaner med automatvapen. Men jag tror som du, att livsstilen i sig bygger resiliens. Ska också försöka få till blogglänkar, har inte lyckats hittills men än har jag inte gett upp. Välkommen in till mig!

   Radera
 3. Haha, ja den amerikanska preppingen ser kanske lite annorlunda ut. =)
  Men jag tänker att vi skulle kunna bli bättre förberedda på tex driftstopp på vatten, olycksfall, extremt väder osv.

  SvaraRadera
 4. Jag både räknar dagar och mäter vår frihetsgrad. 3,5 % fria är vi nu (slutmål 6,5 milj ish).

  SvaraRadera
  Svar
  1. En 3,5a, inte dåligt! Det är nästan två veckor om året. Det kommer ni fixa nemas problemas. Har varit ute i garaget och flaskat en styggelse, kolla insta!

   Radera
  2. Såg och jag gillar det. Vi gjorde en julöl förra året som var så in i god. Tyvärr förstörde jag vårt ölgörartillhåll (tvättstugan) lagom till vi skulle brygga nytt.

   Radera
  3. Kommer bli gött att få det klart!

   Radera
 5. Du har nog fler visningar hälften av vad jag haft på drygt två månader så det är definitivt bra ;) och Fru EB driver trafik även till min, vi får skicka henne lite vin som tack tror jag...

  Riktigt intressant att läsa dina inlägg, lägger till dig i min RSS-feed :)

  SvaraRadera
 6. Tack för kommentaren Cosmonomics! Ja Fru EB är ett riktigt draglok verkar det som. Jag är verkligen överväldigad över intresset och communityn för FI, verkligen jätteroligt och inspirerande. :-)
  /Herr Flow

  SvaraRadera
 7. hint hint - Fru EB gillar verkligen vin, ni kommer gå hem direkt hos henne med det =) (tog med mig en flaska rött när vi träffades ett gäng)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, bra att veta och kul att ni träffades!

   Radera
  2. Vore väldigt kul att HFF,Fru Flow-FI och såklart Baby Flow-FI =)

   Vi håller på att spåna på en meet-up till sommaren 2019 för FIRE-communityt, antar att det kommer kommuniceras via Fru EB så håll utkik!

   Radera
  3. att träffa* ska det givetvis stå!

   Radera
 8. Absolut, hade varit jättekul att träffas! Beroende på storlek och tidpunkt på träffen kanske gården kan stå till förfogande. :-)

  SvaraRadera