torsdag 22 november 2018

001. Flow FIDet här är det första inlägget på den här bloggen som lite kryptiskt heter Flow FI. Vilka vi är bakom bloggen och dess syfte kommer redogöras senare.
Men först:

Hör du?

Tyst. Lyssna noga.

Blunda några sekunder.

Där. En låg frekvens i bakgrunden. Fokusera på den frekvensen. Låt den växa och fylla ditt medvetande. Ljudet fyller dig. Du inser att det alltid funnits där, under myllret, under rösterna, under ytan. Nu när du hör ljudet kan du inte släppa det. Du bär det med dig, du är medveten om dess existens. När du lägger dig i din säng på natten är det allt som finns.  En låg frekvens som sveper om dig. Du sluter ögonen.

När du vaknar nästa morgon är ljudet borta. Hur mycket du än lyssnar efter det kan du inte hitta det igen. Dagarna går. Det blir en besatthet. Du måste hitta ljudet igen. Känslan uppslukar dig. Det var någonting med ljudet som fick dig att känna dig komplett. Ett lugn. En insikt om din egen existens och syfte. Flow FI är sökandet efter den frekvensen. Det är ett äventyr, en längtan, ett begär.

Det är en längtan efter frihet.

5 kommentarer:

 1. 1. Hoppas på FI(RE) med kul vinkling.
  2. Jag har tinnitus. Efter Arvikafestivalen 1999 blev det aldrig tyst igen.

  SvaraRadera
 2. Hej, IGMR det kommer tydliggöras framöver. Har även tinnitus själv efter Meshuggah-konsert -96. Frekvensen är mer av symboliskt natur.
  Flow FI (Shrimphorse)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är jag med på noterna och ser fram emot dina inlägg! Själv var det sorgligt nog Backyard Babies... Jag gillade dem inte ens.

   Radera
 3. Livet i ett nötskal! De största uppoffringarna man gör visar sig vara för saker man bryr sig minst om.

  SvaraRadera
 4. Spännande början! Hör mitt kylskåp och påminns om denna månads ohemult kostsamma elräkning.

  SvaraRadera